Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Älska försäsong

Kategori: Allmänt

Det är många som har undrat över var spelarbloggen tagit vägen?
Nu är den äntligen tillbaka, snyggare än någonsin. Meningen med att fortsätta blogga är att ni fans ska bekanta er lite närmare med oss spelare.
 
Fotbollsåret 2014 började inte alls bra för oss maifare. Vi blev utslagna tidigt i hemmaturneringen ÖIFC. Vi som deltog i turneringen är oerhört besvikna över nederlaget. Laget underpresterade i samtliga matcher och förtjänade inte att slåss om en bra placering. 
 
Den nya arenan nere på IP börjar ta form. Bygget är väldigt stort och vi spelare ser verkligen fram emot att flytta in till vårt nya omklädningsrum. Klubben har även gjort klart med en rad kompetenta spelare. I detta inlägg kommer ni att bekanta er lite närmare med örebrosonen Kristoffer Näfver. Denna lördag  som kommer åker vi till Nybro för att spela SM i futsal. Efter segrar mot Al  Salam, Västervik och Malmö futsal club är det dags för åttondelsfinal mot Borås AIK. 
 
Efter dagens träning har vi avverkat fyra veckor av stenhård träning. Laget har tränat fem dagar i veckan, två  styrkepass och tre fotbollspass på konstgräset. Denna period är inte rolig, men försäsongsträning är oerhört viktigt för fotbollsspelare. Har man inte en bra fysisk status kan man inte spela elitfotboll, så enkel är det! 
 
Kistoffer Näfver
 
Född: 1986
Positon: Mittfältare och forward
Tidigare klubbar: Örebro SK , Djurgården , Assyriska & senast Forward 
Favoritlag: Arsenal 
Favoritspelare: David Beckham & Liridon Silka ! :) 
 
Hur kommer det sig att du hamnade i MAIF ?
- Motala AIF:s vision om att ta sig till Superettan var en anledning till att jag valde att krita på. Jag vet sedan tidigare vem Kral Andersson är och  jag tycker att han är oerhört kompetent tränare. Satsningen med bland annat den nya läktaren är också en anledning till att jag valde MAIF. 
 
Vad har du för individuell målsättning samt målsättning med laget?
- Att vara med och slåss om en topplacering, om en plats som kan ta oss till Superettan! Min personliga målsättning är att hjälpa laget med min rutin, göra laget så bra som möjligt samt göra mycket poäng. 
 
Starka sidor som spelare? 
- Bra vänsterfot, bra spelsinne och förhoppningsvis är jag fortfarande snabb ! 
 
I nästa inlägg ska ni få läsa om vår anfallsstjärna MOMO! Håll tummarna för laget som åker till Nybro i morgon & ta hand om varandra! 
 
Arrivederci! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: