Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Vinst i premiären! Oddevold nästa

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Trelleborg FF kom till Idrottsparken i Motala som storfavoriter. Med ett riktigt bra lag och meriterad ledarstab är TFF tillsammans Örgryte favoriter till att knipa en direktplats till Superettan 2015. Innan premiären hade vi avverkat 73 träningar tillsammans. Genrepet mot Sylvia ( 0-0 ) kändes bra och vi fick med oss en skopa självförtroende till matchen mot Trelleborg. Det kändes som att många motalabor och spelbolag inte trodde att vi skulle kunna ta poäng mot seriefavoriten, det gav oss extra tändvätska. Vi älskar att bevisa det motsatta. 

 

" To be a champ, you have to believe in yourself when nobody will" 

 

 

Matchen: Vi startade riktigt bra. Stänger TFF:s anfallsvägar samtidigt som vi skapar många farliga chanser framåt. Förra årets poängmaskin Ibrahim Alushaj öppnade upp målskyttet efter en riktigt fin passning från Alexander Magnusson Glaad. 1-0 stod sig halvleken ut. Samme man som gjorde öppningsmålet skulle även göra 2-0 och 3-0. TFF hängde inte alls med i början utav andra halvleken. Vi hade lägen att göra 4-0 och 5-0, men med lite otur och oskärpa i avsluten blev det inga fler mål för oss motalagrabbar. Vi blev trötta på slutet och orkade inte hålla upp laget. Då passade TFF på att göra både 3-1 och 3-2 innan domaren blåste av matchen. 

 

Det var oerhört viktigt att starta seriespelet med tre poäng. Det ger oss självförtroende inför framtiden. Jag tror att många lag i serien har stor respekt för Motala AIF, speciellt när de ska komma till vår fina anläggning, där kan vi stå emot vilket lag som helst känns det som. 

 

712 själar hittade ner till Idrottsparken! Glädjande. Vi fick ett oerhört bra stöd av er som var på plats och det tackar vi för. Vi spelar för publiken, föreningen, laget, och staden Motala. I morgon beger vi oss ner till Uddevalla för match mot Oddevold som fick med sig en poäng mot Kristianstad. Det kommer bli en tuff match som spelas på naturgräs. Som alltid, Motala AIF kommer göra allt som krävs för att få med sig ett bra resultat. 

 

Ta hand om varandra och glöm inte bort att heja fram lokala lagen. Ha d gott! 

 

Forza MAIF