Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Laginsats de lux

Kategori: Allmänt

Nu har man landat på jorden efter en riktigt bra genomförd match av samtliga som deltog i denna fight. Som vanligt fick vi taktiska direktiv av våra tränare innan matchen. Vi visste hur Åtvidaberg skulle spela, samt styrkor och svagheter. Inför 649 åskådare klev 11 hungriga spelare in på planen för att ge allt, vi skulle bara ta hem segern i denna match. 
 
Åtvidaberg skruvade upp tempot direkt ,matchen spelades i väldigt högt tempo. Vi är inte vana med det höga tempot, men vi hängde med så gott vi kunde. Vi började väldigt bra, skapade några riktigt bra lägen utan att det resulterade i några mål, bättre skärpa och vi hade tagit ledningen. Åtvidaberg skapade också några bra lägen, men Rickard Harrysson lyckades parera fint. I matchminut 20 tog gästerna ledningen efter en fast situation, målet gjordes av högerbacken Allan Olesen. Gästernas ledning blev kortvarig, i den 26:e matchminuten klev Robin Bornehav fram för att slå en straff, han satte den säkert och vi gick till halvtidsvila med ställningen 1-1. 
 
Åtvidaberg hade mycket boll i andra halvleken, men laget lyckades inte skapa några farliga lägen. Vi fick koncentrera oss på våra vassa omställningar. I matchminut 51 resulterade ett fint maifanfall i ett ledningsmål. Ibrahim Alushaj satte det viktiga 2-1 målet. Med 15 minuter kvar att spela frispelade Alexander Glaad sin parhäst Alushaj som kunde sätta dit 3-1 målet ! 
 
Hela laget spelade riktigt bra denna afton. Vi spelade riktigt bra försvarsspel matchen igenom. Anfallsspelet och passningsspelet stämde och vi hittade många fina kombinationer som fick backarna i Åtvidaberg att jobba felvända. Denna prestation rankar jag väldigt högt, kanske den bästa lagprestationen i år. Denna seger ger oss självförtroende inför höstsäsongen, spelar vi såhär bra varje match har vi goda chanser att nå fina resultat tillsammans. När laget, alltså hela laget Motala AIF bestämmer sig för något, då jävlar är vi svårstoppade.
 
Vi fick många hyllningar efter matchen, spelartruppen vill tacka alla för hyllningarna samt för det fina stödet vi fick under matchen. Stödet betyder oerhört mycket och vi hoppas att ni dyker upp nästa gång det är dags för match. 
 
Ha d gott, på återseende!