Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Vinst mot Ekerö!

Kategori: Allmänt

Vi åkte upp till Stockholm utan backklippan Emil Herge och skadade andramålvakten Rickard Harrysson. Herge kunde inte delta i matchen eftersom hans flickvän skulle föda. STORT GRATTIS TILL FAMILJEN HERGE! Allt kändes bra innan matchen och det var väldigt harmoniskt i bussen. Vi startade matchen väldigt bra, många fina anfallskombinationer och flera bra omställningar. Efter dryga tjugo spelade minuter kunde vi ta ledningen efter ett mönsteranfall! Målet gjordes av Ibrahim Alushaj, Alushaj kom fri med målvakten, rundade honom och rullade enkelt in bollen i öppen kasse. Efter vårt ledningsmål kändes det som att vi bjöd in hemmalaget i matchen, vi tappade mycket boll och var ganska okoncentrerade i passningsspelet.

 Ekerö kvitterade genom en höra, det bör tilläggas att hörnan hemmalaget gjorde mål på var feldömd! Domaren hade inte sin bästa dag på jobbet kan jag lugnt påstå. Ekerö var farliga i omställningarna och vi  var illa ute. Hemmalaget hade ett skott i stolpen och en ribbträff innan halvtidsvilan.

Vi tog tag i matchen direkt i andra halvleken. Vi tog även ledningen i matchen efter att Besart Kalludra hittat Daniel Svärd med en magnifik passning och Svärda som i sin tur frispelade Renato Rako som rullade bollen i mål. Med lite skärpa i avsluten kunde segersiffrorna blivit större, men tre poäng tog vi med oss ner till Motala och det får vi vara nöjda med. Ekerö bjöd upp till dans ordentligt, laget spelade riktigt fysiskt och var hypervassa i omställningarna. Många lag kommer att tappa poäng mot Ekerö på bortaplan, tror jag!

 Motala AIF hade träning igår, tempoträning med mycket fart och löpningar på slutet. Ikväll tränar vi nere på idrottsparken, hoppas på en liknande träning som gårdagens. Det är sex matcher kvar i serien, fem poäng ner till Enskede som vann sin fight på Gotland med tre mål mot noll. Nu måste laget hålla koncentrationen uppe, prestera bra fotboll och kriga för varandra. Vi är inne i en tuff och viktig period där varje poäng har stor betydelse. På lördag gästar Värmdö idrottsparken och vi i laget hoppas på att ni är på plats och stöttar oss. 

 

Nu ska jag hem ( sitter på tåget nu ) och förbereda mig för dagens pass. I morgon ska jag upp till Örebro igen för att delta på en föreläsning. Meeeen ha d gott så länge! Ciaaaaoo 

 Målskytten Renato Rako, grabben är i form!