Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Inför matchen mot Vimmerby!

Kategori: Allmänt

På med stridsutrustningen
 
I morgon väntar ett krig nere i Vimmerby. Det kommer inte att bjudas på något skönspel som vår publik är van vid när dem tar sig ner till idrottsparken i Motala. Varken planen eller våra motståndare kommer att bjuda på någon fotboll efter backen. Av erfarenheter vet jag att Vimmerby IF spelar en traditionell fotboll med mycket kamp och längre bollar på forwards. 
 
Våra motståndare har tre raka förluster i bagaget och målskillnad på 1-11! Laget har skrapat ihop 16 poäng på 11 matcher och det räcker till en sjätteplats i serien. Jag har varit nere i Vimmerby och lirat fotboll förut, det har inte slutat med några vinster. Den sviten kommer att brytas i morgon. 
 
Till skillnad från morgondagens motståndare har vi tre raka vinster i bagaget. Motala AIF har tränat 4 gånger inför fighten, senaste träningen var i morse. Träningarna innan matcherna är inte allt för ansträngande. Vi spelade 5 mot 5 och gick igenom hur vi ska agera i morgondagens match. Många i laget är revanschsugna efter den överkörningen vi fick förra året när vi var nere i Vimmerby. Den matchen är historia som vi inte gärna skyltar med, nu ska grabbarna i vitt se till att skriva historia. Hur som helst kommer Motala AIF att gå på semester som serieledare, semestern börjar direkt efter denna match. Vi har uppehåll till den 18 Juli. Under uppehållet ska alla spelare i Motala AIF träna på egen hand, det är mellan 3-4 pass i veckan som gäller för att behålla samma goda fysik som alla spelare haft under vårsäsongen. 
 
Jesper Engstrand lämnar tyvärr Motala AIF för studier på annan ort. Jesper är en oerhört talangfull spelare som kan bli riktigt bra. Spelare och ledare i Motala AIF vill tacka Jesper för hans tid i laget och önskar honom lycka till i framtiden. 
 
I seniortruppen har vi en tävling som sträcker sig över en månad. Varje gång som man vinner "smålagsturnering" på träningarna får man poäng. Denna månad vann den gode göteborgaren Ibrahim Alushaj två biobiljetter. Det är ett kvitto på grabbens goda form. Nu ska han bara se till att bättra på målskörden under höstsäsongen. 
 
Jag kommer att tillbringa min semester nere i Kosovo och Albanien tillsammans med Ibrahim Alushaj, Besart Kalludra och Ilir Terbunja. Alla vi har våra rötter nere i Kosovo, det ska bli underbart att träffa på släkt och vänner. Det är första gången som vi grabbar bilar ner tillsammans. Det kan bli den roligaste resan i våra liv. Vi ska besöka Dhermi, Saranda och Vlore, dessa städer har oerhört vackra kuster som erbjuder härlig och unik miljö. 
 
Jag kommer inte att ha tillgång till dator under semestern, det betyder att ni inte kommer att kunna läsa något mer blogginlägg förrän jag kommit tillbaka till Sverige. Jag hoppas att ni har det bra så länge, ta hand om varandra och ett stort tack till alla er som stöttat oss under denna halva av säsongen, ert stöd betyder oerhört mycket! Forza Motala 
 
På återseende , Arrivederci , auf wiedersehen , hasta la visa & ceeeeee yaaa 
 
Mot ännu en seger ! Foto : Fredrik Johansson