Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Härlig seger, 1-0 !

Kategori: Allmänt

Spårvägen fick ta tåget hem med 1-0 förlust i baken!
 
Vi började matchen riktigt bra, skapar en hel del bra lägen för att göra mål men tyvärr hade vi inte samma skärpa i avsluten som mot Assyriska. Jag tycker att vi slarvar i passningsspelet denna kväll, speciellt i den sista tredjedelen av planen. Bollförlusterna resulterade i omställningslägen för motståndarna. Robin Bornehav var närmast med att spräcka nollan i första halvlek genom ett monsterskott , men målvakten i Spårvägen lyckades med att rädda skottet. 
 
Motala aif börjar andra halvlek lika bra som den första, vi skapar ett par riktigt bra målchanser utan att göra mål. Men i den 55:e matchminuten kliver Mr Maif ( John Erlandsson ) fram från sin backposition och avslutar med en yttersida i bortre! Förarbetet av Sebastian Starkenberg var genialiskt, Starkenberg klackar fram målskytten till ett bra läge i motstådarnas straffområde. Värt att notera att två av våra backar samarbetar i motståndarnas straffområde och det resulterar i ett vackert mål, fantastiskt! Efter målet bjuds det inte på något vidare skönspel, det handlade om att vinna dueller och hitta en medspelare genom en långboll. Vi försvarar oss bra genom hela matchen och Spårvägen kommer inte till några bra avslutslägen. 
 
Precis innan domaren ska blåsa av matchen blir det stökigt på planen. Bidragande orsakerna till denna turbulens är spelarna i Spårvägen som inte visar någon respekt för sina motståndare. Först kör man över Ilir Terbunja på mittplan, konstigt nog får inte spelaren i motståndarlaget rött kort. I mina ögon är det solklart rött och avstängning eftersom handlingen av motståndaren var avsiktlig. Det värsta av allt sker efter att domaren blåst av matchen då lagkaptenen i Spårvägen Andreas Dahl uttrycker sig rasistiskt mot sin motståndare, respektlöst minst sagt. Rasistiska uttryck hör inte hemma någonstans i samhället. Say no to racism. 
 
Vi krigar på riktigt bra i denna fight och tar välförtjänt 3 nya pinnar. Nu tar vi några dagars ledighet och firar midsommar som serieledare! Vi spelare och ledare önskar alla en trevlig midsommar och tackar för stödet. 
 
Forza Motala! 
 
 
Kommentera inlägget här: