Liridonsilka.blogg.se

Bakom kulisserna hos div.1 laget Motala AIF FK.

Ekerö på bortaplan

Kategori: Allmänt

Nu är det äntligen dags igen, bussen börjar rulla 09.30 i morgon mot huvudstaden. Stockholmslaget har god form för tillfället, två raka vinster inför drabbningen mot serieledarna. Senast vi drabbade samman var i våras när Ekerö gästade idrottsparken i Motala, då lyckades vi vinna ganska enkelt, 4-0. I morgon kommer det bli tuffare än senast, det gäller att vi kommer upp i nivå från start. Ekerö ligger på sjundeplats med nitton inspelade poäng, tjugo gjorda mål och trettio insläppta mål på femton matcher. 
 
Nu har det gått ett bra tag sedan vi körde över Värmbol. 5-0 vinst! Ännu en gång lyckas vi spela en riktigt bra fotboll, göra fina mål, bra kortpassningsspel, snabba spelvändningar och vara vattentäta bakåt! De tre senaste matcherna har vi hållit nollan i samtliga och gjort 12 mål, imponerande? Det som imponerar på mig allra mest är att vi, laget, enheten Motala AIF lyckas spela fotboll på en hög nivå under en lång period. Det är imponerande att laget orkar lägga ner samma hårda arbete i varje match. Nu är det bara sju matcher kvar i serien, alla vet utgångsläget samt vad som behöver göras för att vi ska avancera i seriesystemet. Vinner vi i morgon kommer det att skilja åtta poäng ner till Enskede som möter svårspelade Gute på bortaplan under söndagen. 
 
Hur/Varför har MAIF lyckats så bra detta år? Tre bidragande faktorer som gjort oss bättre som lag
 
1.Vi har ett riktigt bra lag, alla drar åt samma håll och alla spelar för varandra! I laget finns det spelare som har väldigt bra spetskvalitéer - Snabba spelare, mycket bra fysisk status, spelare med mycket bra tillslag , spelare som är nickstarka osv osv.. 
 
2. Vi arbetar efter VÄRDEGRUNDER! Vi har gemensamma mål och regler som ALLA i laget ska följa. Detta värdegrundspapper har framställts av spelarna. På detta papper står det vad som förväntas av spelaren. En förening eller ett lag kan inte arbeta utan några värdegrunder enligt mig. 
 
3. Vi "ungtuppar" har förstått detta med taktik! Vi är mer och bättre taktiskt förberedda inför varje match. 
 
Nu ska vi behålla fötterna på jorden och jobba lika hårt som på föregående matcher. Jag ska ladda med att titta på Bayern vs Chelsea 20:45 och sedan kanske jag avslutar denna fredag med en film. I morgon spelar MAIF U19 final i DM mot Smedby, önskar talangerna stort lycka till ! På Söndag smäller det även på Norra IP, LSW vs Boren, det kan smälla...Hoppas att grabbarna i blått laddar på ordentligt och tar en härlig vinst! 
 
Ha d gott såååålänge! Ciao
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: